Presentació


Vaig estudiar Història de l’Art a la Universitat de Barcelona i vaig llegir la tesi doctoral (Arquitectura i societat a la Roma imperial) a la Universitat Politècnica de Catalunya. També vaig ser becari del Comissionat d’Universitats i Recerca i de l’Acadèmia d’Espanya a Roma, i vaig dedicar un temps important a diverses lluites en defensa del patrimoni artístic al nostre país, la qual cosa em va portar a ser acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. Des de 2002, sóc professor d’Humanitats a la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, on imparteixo assignatures d’Història i Història de l’Art, i he estat professor interí a l’INS Montgròs de Sant Pere de Ribes durant tres anys.

No puc recordar quan se’m va desvetllar el interès per l’Art, però és evident que els meus pares hi van jugar un paper essencial en portar-me a visitar monuments i museus des de ben petit, com també el meu oncle Jesús, monjo de Poblet, que em va transmetre els primers coneixements d’història de l’Art. Recordo la meva primera visita al Prado, amb 8 anys, cercant amb impaciència el quadre de Les llances de Velazquez, que llavors era la meva obra preferida. Quant a la meva afició pel dibuix, també va començar ben aviat, al parvulari, juntament amb la passió pels castells. Molt més tard, durant la dècada de 1990, vaig publicar alguns còmics a les revistes Mortadelo Extra i Cavall Fort.

En els darrers anys, la recerca i els compromisos laborals pràcticament no m’han deixat temps per a dibuixar, així que, de moment, aquesta afició ha quedat limitada a les nadales que, any rere any, dibuixo i reprodueixo per a enviar a parents, amics i coneguts.